Navdy sau smartphone-ul pentru parbrizul masinii

Privind tot spre viitor, aducem astazi in atentie un accesoriu in curand indispensabil pentru condusul in siguranta. Rezultatul muncii de mai bine de 2 ani a lui Doug Simpson, Navdy este un mic calculator de bord care functioneaza ca proiector pe parbriz pentru afisajul  smartphone-ului tau.

produsul Navdy

Inca un prototip, desi versiunea de productie este finalizata si gata de lansare, Navdy este foarte usor de folosit si se incadreaza perfect in orice autoturism. Gratie formei sale, se fixeaza direct deasupra tabloului de bord si, odata pornit, afiseaza intr-un colt al parbrizului informatiile de pe smartphone. Astfel, daca primesti un apel si urmaresti in acelasi timp indicatiile GPS-ului, datele despre apel sunt afisate langa sagetile de orientare ale GPS-ului.

Mai mult, Navdy este un detector de gesturi. Dotat cu o camera cu infrarosu, el va permite sa raspundeti unui apel primit printr-o simpla miscare de deget (in semn de OK). Asemenea tuturor gadget-urilor care se respecta, proiectorul de smartphone are in componenta si un microfon care va permite sa efectuati comenzi vocale. Scrieti un sms, navigati prin meniul telefonului sau cautati ceva pe internet, totul fiind posibil printr-o discutie cu Navdy.

Totusi, gadgetul nu face doar sa recunoasca gesturi si sa asculte. Conectat la unitatea de control electric a masinii poate functiona fara smartphone si in aceste conditii, proiecteaza  informatii utile despre autovehicul sau despre orientare in timpul condusului.

calculatorul Navdy

In ceea ce priveste patrunderea oficiala pe piata si distribuirea catre publicul larg, producatorul estimeaza ca incepand cu ianuarie 2015 Navdy va fi comercializat in Statele Unite ale Americii si ulterior in celelalte colturi ale lumii.

Accesoriul auto este deja disponibil pentru precomanda la pretul de 225 euro, o reducere importanta fata de pretul de comercializare stabilit la 375 euro.

Un singur lucru mai ramane totusi de urmarit… nu atat cum va fi primit de soferi cat modul in care Navdy va fi perceput de codulul de conduita rutiera. Dar dat fiind faptul ca gadget-ul nu cere plecarea capului, manevrarea sau butonarea, se poate sa fie recomadat fara alte mentiuni chiar de politie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s