Cum sa consumi mai putin carburant

Privind situatia actual, in care pretul carburantului este din ce in ce mai mare, majoritatea soferilor se intreaba cum ar putea sa mai reduca din consumul de carburant. In acest articol ne-am gandit sa venim in ajutorul acestor persoane si sa oferim cateva sfaturi pentru a consuma cat mai putin carburant posibil. Astfel daca doresti sa dai mai putini bani pe carburant atunci urmareste sfaturile pe care le vom prezentam mai jos.

Ofera-i cat mai mult ragaz motorului

Cea mai usoara metoda de a avea un consum de carburant mai mic este aceea de a opri cat mai des motorul. Acest lucru il poti face atunci cand esti nevoit sa opresti la semafor sau sa astepti pe cineva dar si atunci cand te afli in mers, la vale. Daca valea are o lungime mare atunci vei reduce vizibil consumul de carburant dar in acelasi timp si poluarea va fi mai mica.

Alimenteaza doar cat ai nevoie

Daca iti vei umple rezervorul atunci greutatea va creste, la fel si consumul. Astfel recomandarea noastra este sa alimentezi doar cat ai nevoie iar cand consideri ca iti mai trebuie carburant atunci cu siguranta vei gasi o alta benzinarie.alimentare carburant

Renunta la dezaburire

Dezaburirea este o tehnologie care a fost introdusa mai mult pentru a face consum. Daca totusi ai nevoie de dezaburire atunci poti deschide geamurile, rezultatul fiind acelasi si nu vei avea niciun consum suplimentar.

O viteza mai redusa duce la un consum mai mic

Daca vei circula cu o viteza mai redusa atunci si consumul va fi mai mic. Astfel dupa expresia „graba strica treaba” poate fi transformata in „graba costa mai mult carburant”.

Parcheaza in locuri umbrite

Daca iti lasi masina in soare atunci temperatura din interior va fi insuportabila. Un alt lucru nestiut de majoritatea soferilor este ca soarele reuseste uneori sa ne consume din carburant. Acest lucru se petrece prin evaporarea acestuia, asa ca iti recomandam sa iti parchezi masina la umbra.

Incearca sa iei cat mai putine lucruri cu tine

Cu cat greutatea masinii este mai mare cu atat creste si consumul acesteia. Astfel atunci cand pleci intr-o vacanta incearca sa renunti la lucrurile de care nu ai nevoie cu adevarat si astfel vei mai reduce putin din consumul carburantului.

Ce-ar fi sa mai mergi si pe jos din cand in cand ?

O bicicleta iti va reduce enorm din costurile pe care le produce carburantul. Cu aceasta te vei putea deplasa la locul de munca, la magazin sau oriunde altundeva in oras si astfel masina, stand acasa, nu va mai consuma nimic. De asemenea aceasta metoda este si prietenoasa cu mediul inconjurator deoarece nu vei mai polua aerul.

Asadar, daca de obicei esti nevoit sa platesti foarte multi bani pe carburantul pe care il consuma masina atunci incearca sa tii cont de sfaturle de mai sus si cu siguranta vei observa o scadere a consumului de carburant.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s