Masinile exclusiviste de astazi

In industria auto de lux nimic nu este prea scump sau excentric. Bogatii lumii isi doresc masini cat mai scumpe si cu optiuni cat mai excentrice. Londra se poate lauda ca pe strazile ei, vara, circula cele mai multe dintre aceste exemplare, multe dintre ele avand caroseriile aurite, iar proprietarii lor, majoritatea de origine saudita, se plimba la volanul bolizilor stralucitori, pur si simplu fara un alt scop decat parada.

In continuare va vom prezenta lista scurta a celor mai excentrice accesorii ale masinilor de lux.

Incepem lista cu Bentley Mulsanne din 2011 care probabil a fost prevazut cu un accesoriu anume gandit pentru melomani. Proiectantul s-a gandit ca locul de depozitare pentru un iPod trebuie neaparat sa fie unul pe masura proprietarului limuzinei, un sertar din lemn, captusit cu piele, de dimensiunile unei mici garsoniere. Sertarul se gaseste in centrul bordului, la loc de cinste si la indemana soferului. De asemea pentru o navigatie de lux, mai poate fi adaugat si accesoriul Navdy.

Bentley 2011

Rolls-Royce-ul Phantom decapotabil, sau Drophead Coupe, este poate apoteoza luxului produs de catre renumitul fabricant. Extravaganta acestei limuzine este la limita ridicolului, dar pe gustul celor care isi permit si isi doresc un Rolls-Royce. Partea din spate a masinii este acoperita cu lemn de tec si are aspectul puntii unui yaht de lux. Mai mult decat atat, lemnul trebuie ingrijit cu atentie si uns cu ulei in mod regulat pentru ca acesta sa isi pastreze aspectul si luciul auriu.

Acest Rolls-Royce mai are inca doua elemente surpinzatoare, haionul care se extinde astfel incat sa se poata transforma in masa de picnic iar aripile sunt captusite pe interior cu pasla sintetica pentru a reduce zgomotul produs de roti.

Audi colaboreaza cu firma daneza Bang & Olufsen pentru a-si utila limuzinele cu sisteme audio din cele mai sofisticate si mai performante. Produsele companiei Bang & Olufsen suna senzational si au un design absolut fantastic. Unele dintre masinile produse de Audi, printre care si A8 si S8, au in dotare sisteme audio de 1.000 W cu 14 boxe, fiecare boxa avand propriul ei amplificator. Cireasa de pe tort insa este ceea ce Bang & Olufsen numeste „lentilele acustice”. Boxele audio la 180 de grade amplasate in pilonii din fata ai masinii sunt escamotabile, ies numai atunci cand sistemul audio este pornit.

Cei de la Rolls-Royce par a avea o imaginatie fara limite. Rolls-Royce Ghost este poate nu cea mai scumpa dintre limuzinele pe care producatorul le manufactureaza, insa chiar si aceasta are in dotare optiuni unice si surprinzatoare. Rolls-Royce Ghost poate fi comandat cu ornamentul de capota Spirit of Ecstasy retractabil ca si la Phantom. Partea cea mai buna insa este cea standard, umbrele de golf depozitate in pragurile laterale ale portierelor din fata. Acestea ies la apasarea unui buton cromat. Evident ca umbrelele nu sunt unele obisnuite iar de portiere nici nu mai vorbim. Umbrelele sunt captusite cu teflon iar compartimentul de depozitare din portiera permite scurgerea apei direct pe asfalt.

Rolls Royce

Chiar daca nu se vinde, probabil ca 2009 Dartz Prombron Monaco Red Edition SUV, este cel mai excentric si scandalos autovehicul. Cand a fost prezentat prima oara in anul 2009 a starnit o adevarata furtuna, deoarece interiorul masinii era captusit cu pielea de pe organul sexual al unei balene mascul. La inceput lumea a crezut ca este o gluma, dar nu a fost asa. Evident ca parerile au fost impartite, unii au fost amuzati pe cand altii au fost scandalizati. Pana la urma Dartz a renuntat sa mai ofere aceasta optiune si a continuat ca-si captuseasca SUV-ul cu piele obisnuita.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s